Årets bok och berättarmässa i Linköping

Samtidigt som vi jobbar på nästa bok, ”Morfar och räven”, så närmar sig julen. Det är den tid då de allra flesta bokinköp görs. En otroligt viktig tid för oss att visa upp oss och kunna nå ut till våra läsare. Vi hade tur och var ute i god tid i våras och fick en plats på årets bok och berättarmässa, TellUs,  den 2 december i Linköping.

sdr

Före fem var jag uppe för att hinna ge hundarna och ta ut dem en morgonrunda. Även hönsen behövde få sitt. Lampan hade just tänts hos dem när jag rusade in i hönshuset. Några av dem satt fortfarande kvar på sina pinnar och försökte vakna. De undrade säkert varför jag kom så pass tidigt en lördagsmorgon.

I år har mässan fått större yta att vara på och i och med det plats till fler utställare. Flera stora namn som Emelie Schepp, Björn Ranelid och Birgitta Ohlsson kom dit. Och så vi förstås! 🙂

sdr

Elisa Våhlund, en kurskamrat från förra årets skrivarkurs hos Kim Kimselius var en av besökarna. Han och hans fru är författare och illustratör av bokserien Handbok för superhjältar. Kul att se honom igen och höra om framgångarna av deras böcker! Första boken har sålt slut i flera omgångar och har nu även översatts till Isländska. Bok nummer två har i serien har just kommit ut här i Sverige.

 

Johan och Gunnel.jpg

Johan Anderblad hälsade på hos oss också. En del känner igen honom från Bolibompa eller från barnprogrammen Johans fordon. Han är författare till böckerna om Bojan. Numera även läsambassadör .
Det blev många intressanta möten. Stoltast blev jag nog när en känd författare och förläggare ville att Karoline skulle skicka sin portfolie till hans förlag.
Vi har fått flera idéer om hur vi som illustratörer och författare ska kunna hjälpa varandra. Vi får se vart de tankarna leder så småningom.

/Gunnel

 

 

 

 

Annons

Om Morfar och Mormors gård

Jag är uppvuxen på ett litet lantbruk i Östergötland Det är den lilla gården och mina föräldrar som är inspiration till böckerna i serien "Morfar och Mormors gård."
Detta inlägg publicerades i Barnböcker och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s