Nästa bok..

Efter en spännande höst och vår med allt arbete med Morfar och humlorna behövde jag en mental semester. Eftersom vi inte gett ut någon bok tidigare var allt nytt och så otroligt mycket att ta reda på, hålla reda på och bestämma. Väldigt roligt och stimulerande men samtidigt väldigt jobbigt. Karoline var höggravid samtidigt som hon målade och hade sin då 1-årige son att ta hand om.
Men nu är vi på gång igen och jobbar med nästa bok, som har arbetsnamnet ”Morfar och räven”. Som ni förstår av titeln så är den spännande!
Den här berättelsen har också precis som ”Morfar och humlorna”, till stora delar hänt i verkligheten.
Även den här berättelsen har Gunilla Zetterman, våra barns lågstadielärarinna fått läsa. Hennes kommentar om den var: Den här skulle jag absolut ha läst högt för mina elever. Då skulle vi kunnat prata om döden på ett naturligt sätt. För naturligt är det ju att rävar tar sig en höna om de kan. Det finns många saker man kan diskutera med barnen om, när de läst den här boken.

dav

Vi jobbar på samma sätt som med förra boken; jag skriver, Karoline läser sagan och målar sedan de bilder hon tycker passar. Sedan går vi igenom hennes bilder tillsammans, pratar om eventuella ändringar, vilka scener är viktiga att illustrera osv.

dav

Vilka bilder som kommer med i boken har vi inte bestämt än. Men den här tycker jag om! Den är ännu inte klar, mer ska färgläggas och fler detaljer kommer till. Men jag tycker om Morfars ansiktsuttryck här. Han har just upptäckt att räven varit i hönshuset och nu är han arg! Molly däremot är glad. Hon tycker bara att allt är spännande.

Har du ännu inte läst vår första bok som kom ut i mars 2017, så finns den att beställa på Bokus. Den finns även i Söderköpings bokhandel, leksaksaffären Lilla snigel i Norrköping och hos Ernia interiör och våffelstuga i Gamla Linköping. Vill du ha den signerad så är du välkommen att beställa den här på vår hemsida.
Böckerna passar från fyra år och uppåt. Flera har berättat för oss att de läst den för sina gamla föräldrar och personal på äldreboende har läst den för de äldre och boken har varit mycket uppskattad!

/Gunnel

Annons

Om Morfar och Mormors gård

Jag är uppvuxen på ett litet lantbruk i Östergötland Det är den lilla gården och mina föräldrar som är inspiration till böckerna i serien "Morfar och Mormors gård."
Detta inlägg publicerades i Barnböcker, egenutgivning, ge ut böcker själv och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s